Mr Hotpants! v.43! ///Marco

Här tränas det på! Försöker hålla ångan uppe iaf. Körde spinning idag och drog på mig ett par cykelkallingar med blöja, modell såna som fräna snubbar har i vanliga shorts och sedan ett par vanliga tights över det. Korta tights. Som blev lite väl korta när man började trampa! Såg fan för jävligt ut och kändes dito! Fast ni kan ta det lugnt. Jag är så anonym på spinningpassen så det syns inte ens att jag äger en cykel. Så jag skämmer inte ut cyklister utan bara mig själv! =)

Måndag: Styrka Bröst och Axlar. Bra pass.

Tisdag: 55 minuter spinning. Tråkigt upplägg.

Onsdag: Styrketräning Rygg och Ben. Drog av några ganska tunga benpressar. Var längesen och roligt att känna att lite av styrkan finns kvar.

Torsdag: Vilodag. Tunga benpressar ger träningsvärk i lår och rumpa. Damn...

Fredag: Tränade Biceps och Triceps, även lite mage.

Lördag: Vila. Kikade på Cyclocrosstävlingen i Kungsträdgården.

Söndag: 3 lugna smutsiga mil på MTB:n. Riktigt trevligt men lite ensamt! Sedan blev det 90 minuter spinning på kvällen. Sista 30 minutrarna var riktigt jobbiga. Skyller på mtb rundan!

Tyvärr ingen bild på mig i hotpants men en bild från Hagaparken där rundan började idag. Fina färger ute nu!

hagaparken

Pungcrossen i kungsan!

Kul att se nått sånt här mitt inne i storstan. Fotade endel men la mest fokus på att titta på tävlingen. Tyvärr lite för lite smuts för att va riktigt ball bana! ;-)

Här är några få bilder. Tog fler som jag lägger ut en annan dag! Pungcrossargänget!

B MG 4032

b MG 4034 

b MG 4036 

b MG 4044 

b MG 4049 

MG 4141

Roligt arrangemang!

///Marco

Inte mycket som känns bra! v.42 ///Marco

Den här veckan har varit dålig när det gäller träningsbiten. Ryggsmärtan har hängt i och jag har käkat voltaren i några dagar. Ryggen blev bättre men kändes väldigt konstig, området där jag hade jätteont har kännts varmt och ömtåligt. Jag tror nästan att min rygg mår kasst pga att jag är väldigt stel i höftböjaren och rumpan. Kommer träna mycket i vinter på att få upp stabilitet och rörlighet i bålen. Jag har tränat väldigt tungt förr och det har nog satt sina spår. Stora musklerna har blivit starka medans dom små men ack så viktiga har blivit svaga, obalans och därav lätt att få skador. Är glad att jag inte är så fokuserade på styrketräning längre men kommer aldrig att kunna släppa det helt.

Har iaf blivit 2 pass på gymmet med tjejvikter och även då kändes ryggen av. Var en rejäl sträckning jag åkte på!

Lördag. 4,5 mil på vinterracern. Lojade mest runt för att se om ryggen blivit bättre, kändes ok men inte jättebra.

Söndag. Spinningpass 55 minuter. Kördes någon form av intervaller tror jag. Jag hängde på iaf, var väl sådär halvroligt. En riktigt dålig låt dök upp på slutet och hon som höll passet höjde även då volymen. Det var verkligen kämpigt....

Är lite intressant att jämföra pulsen från olika sorters pass. Översta från ett spinningpass och understa från en runda på mtb i tuff terräng. Jag kanske har svårt att pressa mig på en spinningcykel men man ser ju verkligen hur mycket hårdare jag jobbar på ett "riktigt" pass. Sjukt mycket roligare har man också!


Spinning



MTB


Paket som pekar finger! ///Marco

Kändes helt rätt att kånka iväg med det från utlämningsstället! Kulfiber!

IMG 4620

Var det våfflorna kanske....vecka 41. ///Marco

Har varit en ok träningsvecka. Trist bara att den idag slutade med galen ryggvärk. Nu blir det några dagars ofrivillig vila, men det kanske var dags. Har kört ganska så hårt och nu även på diet. Ska inte hänga med huvet för lite ryggvärk... Voltaren i 5 dagar fixar nog detta.

Måndag Spinning på sats odenplan. 55 minuter. Spinning är inte så kul så korta pass där är bra ;-) Snubbe från Valhall framför. Låter dom ligga där på spinningpassen... Är nog 90% tjejer som kör spinning...undrar vad som gör att dom inte kan hitta ut på cyklar och ha roligt på riktigt!

Tisdag
. Styrka. Bröst och Axlar och lite mage.

Onsdag
. Styrka. Rygg Ben och lite motionscykel. Har svårt att hålla mig borta från den där motionscykeln. Vet inte varför jag alltid hamnar på den. Den är ju inte direkt skön och man blir bara jobbigt svettig. Kan va endorfinkicken den ger som jag inte får utav att enbart träna styrka....vem vet...who cares så länge man mår som en prins av det!

Torsdag
. Löpning intervaller. 2 minuters 6 gånger (1 min vila). 15km/h under intervallerna. Var jobbigare än jag väntat mig. Jag som satsat på att kunna hålla 15km/h i 20 minuter!?

Fredag
. Armar. Ett bra pass. Ärmlös tröja och rejäla vener på armarna. Julformen är på gång...åt en liten påse godis efter passet. Känns som att jag kan unna mig det ;-)

Lördag
. En kort tur i kyligt vackert väder. Cirkus 3 mil på vinterracern. Skulle vilat men hade några timmar över innan jag skulle till min syster och festa på belgiska våfflor.
 

DSC04529 edit0

Söndag. Hade planerat in en runda i Hellas med Mathias men vaknade med en fruktansvärd ryggvärk. Kände att den smög sig på under syrrans våffelfest igår och när jag vaknade morgonen efter så kom jag knappt ut ur sängen. Tror det är några tunga lyft på jobbet någon dag innan som ligger bakom. Gubbkropp redan är ju ett faktum med tanke på bloggnamnet!


Liten uppdatering ///Eric

Marco har varit den som håller bloggen vid liv, vilket är bra med tanke på vad lite jag har skrivit det senaste.

Det har tyvärr inte blivit så mycket träning för min del, dels på grund av en tråkig familjeangelägenhet, men även på grund av att jag sedan inskolningen på dagis började har varit konstant förkyld. Så höstens cykling spolades tyvärr bort ner i en massa snytpapper.

Jag känner mig ändå otroligt taggad inför nästa säsong och har därför börjat en ny diet. Kör samma som Marco, periodisk fasta, och det fungerar riktigt bra för mig. Än så länge har jag kört dieten utan att träna, men ändå gått ner ca 2kg på 3 veckor. Målet är att väga nästan 10kg mindre än vad jag gjort i år. Lyckas jag med det kommer det bli riktigt kul att cykla nästa år. Givetvis måste jag träna en del också, kommer nog investera i en trainer snart och sitta i källaren på kvällarna i vinter.

Gjorde dessutom ett spontaninköp häromdagen och beställde hjulen nedan.. var rea och halva priset på ett redan lågt pris var oemotståndligt... Vet fler om inte kunde låta bli.. :-)


My tracks till Android! ///Marco

Var ute en kort runda imorse. Här nere på länken finns en liten del av rundan som jag testade att köra med My tracks till androidtelefoner. Tycker det funkar ok när man är ute och kör lite lugnare rundor och inte bryr sig så mycket om hastighet osv (inte orkar ta med cykeldatorn). Kan va kul att komma hem efteråt och kika till hur snabbt/sakta det egentligen gick. Trycker man på Spår 12 Slut så får man fram lite extra info om rundan.

Länk

Tycker det funkar riktigt bra med min Sony Xperia X10 mini pro. Mobilen har man ju alltid med sig på rundorna...

Ladda ner

Kexchoklad är Nom nom...

IMG 4593


Sugen på en kaffe! ///Marco

När öppnas det månne?

DSC04514

Ser ju lovande ut!

DSC04513

Nu ska fläsket brinna! ///Marco

Det är inte så mycket fläsk kvar på min kropp men det ska bort. Har testat en diet nu i 2 veckor och trivs kanon med den. Det är en diet som heter Periodisk Fasta. Den går ut på att man begränsar sitt matintag till ett 8h intervall på dagen och fastar 16h. För min del har det nog mer blivit äta i 8,5h och fasta i 15,5h, har svårt att tänka mig att det ska spela någon större roll med 30 minuter hit eller dit. Jag äter mitt sista mål runt 19:30 på kvällen och sedan så bryter jag fastan på lunchen kl 11:00. Det funkar kanon och känner mig piggare och blir mätt på lite mindre mängd mat. Äter mest bra mat, det har jag alltid gjort. På helgerna så brukar det bli lite mer gottismat men det verkar funka bra ihop med dieten, så länge man inte överdriver.

Nu har jag ätit på ganska så bra dom här 2 testveckorna. Ätit lunchbuffe på jobbet med riktigt stora portioner. Sedan två mellanmål och en stor middag. Har tänkt att börja äta lite mer nyttigt vid lunchen och sedan fortsätta äta som jag ätit resten av dagen. Det bör göra att jag tappar ett par tre kilo till jul. När jag väl är där på c:a 77kg så ska jag bestämma mig om jag ska ner till 75 kg april. Isf så kommer jag väga 7kg mindre än vad jag vägde vid samma tidpunkt 1 år tidigare. Måste ju bara vara bra ;-)

Eric kör samma diet och vad jag hört så trivs även han med upplägget. Han får väl lägga ett inlägg någon dag och tala om hur det går för han. Han väger lite mer än mig och kommer nog köra på lite hårdare. Går han ner till den vikten han nämnt till mig så kommer han bli farlig nästa år. Ska bli riktigt roligt att dundra på för fullt nästa säsong.

Sedan får man se om det går att köra denna dieten när man cyklar som mest. Jag tror inte att min kropp kommer att gilla det, när säsongen drar igång så blir det nog lite annat upplägg. Fast man vet ju aldrig, detta kanske funkar även då. Bara att man får ladda med frukost dagarna man ska köra långpass eller tävling.

Hur som helst så ska beachformen redan vara fixad till jul/nyår ;-)


Vecka 40. En ok vecka! ///Marco

IMG 4564



Vecka 40 blev en ok träningsvecka. Lite hårdare styrketräning och lite sämre med cykelträning. Är väl så det kommer se ut för mig nu dom närmaste månaderna. Cyklandet kommer mest bli i skogen framöver. När jag kör i Hellas så blir det med knä och armbågsskydd. Är bara hockeybyxorna som fattas för att va med och lira med korpen i hockey. Snacka om att det är roligt men även lite farligt bland alla stenar osv. Pulsen ligger riktigt högt hela tiden när man kör på i skogen. Blir kortare och mer intensiva pass än på racern.


Måndag
. Löpning 20 minuter på löpbandet. Sträckan blev 4,2km. Var ganska ansträngande för mig och sjukt varmt. Så svettig att jag svettade sönder mitt sprillans nya bluetooth stereoheadset. Vi snackar FAIL....kommer nog köpa ett nytt för det var sjukt najs. Får plasta in det på löprundorna!

Tisdag
. Tränade Bröst och Axlar på gymmet. Hittade en övning där jag kunde ta i lite utan att axelns hälsa äventyrades. Kändes riktigt skönt.

Onsdag
. MTB vid Hammarbybacken. Körde den två gånger men luftrören mådde mindre bra. Drog runt lite i skogen men det blev riktigt mörkt. Benen känns riktigt starka men inte andningen. Hårda passen får bli inomhus framöver.

Torsdag
. Tränade ryggen lite frontböj och mage. Ganska skönt pass. Väldigt mycket folk på sats odenplan. Kanske borde köra på annat gym...

Fredag
. Tränade Armar.

Lördag
. Total Vila. Behövdes. Åt rejält både på MAX och sen pizza.

Söndag
. Cyklade MTB i Hellas. Galet roligt igen. Pulsen låg högt väldigt ofta. 1,3 mil i riktigt knixig terräng. Detta kanske inte kommer göra mig till en bättre landsvägscyklist men jag har så sjukt kul sen så lär jag mig faktiskt att pressa mig själv till nya nivåer.




Russian Barbeque 90 minuter! ///Marco

Idag var jag ute med en gammal polare och körde i Hellas. Det är inte x-country man kör där utan mer All Mountain. Det är nått helt sjukt roligt. Lite väl tekniskt för mig som är nykläckt på sån typ av terräng men jag har förbättrat tekniken jättemycket sedan första rundan vi körde där. Verkligen skitkul. Man lallar runt i skogen och har en puls på över 90% med ett stort leende på läpparna. Fan vad kul det är att cykla!

Russian Barbeque kallades ena delen av rundan och inte många levande träd där (var ju mest sten/berg). Riktigt tekniskt, fick allt kliva av ibland och det var nog bra det. Har både knä och armbågsskydd när jag kör i Hellas. Det kan verkligen gå åt!

Var ett ganska kort pass men jag var helt slut på slutet. Mathias är lite duktiga än mig och jag får emellanåt kämpa och ödsla kraft på att hitta fram bland alla stenarna. I vilket fall som helst! Skitkul!

Tror nästan jag måste lura på Eric en mtb. ;-)

IMG 4580

IMG 4576


Mtb i tuff terräng är sjukt intensivt.


Puls hellas

Dags att dra ner på tempot? ///Marco

Resten av utesäsongen kommer handla om att ha kul på cykeln och inte prestera så mycket. Körde ett par gånger i Hammarbybacken idag och mina luftvägar mår inte alls likadant som när det var varmare ute. Det får bli hårda intervall/spinningpass när jag känner för det. Ute får det bli roliga rundor i skogen och ibland lite längre pass på vinterracern. Skulle va om det blir några helger med kanonväder som plastraketen åker ut på någon runda i år!

Hammarbybacken var lite skum idag. Andningen gick hur tungt som helst men benen kändes sjukt pigga och fick inte ens syra i dom. Trist med andningen men kul att benen är starka än iaf ;-)

Fin utsikt!

IMG 4518

Pimpat mtb:n med nytt vitt styre också. Det breda tantcykelstyret var inte riktigt min grej!

MG 3783


Pigga ben vecka 39 ///Marco

Ursvik MTB

 

Ännu en vecka med träning. Känner av förkylningen lite smått än men tror nog att jag behöver vila längre. Kör ju en testdiet nu också. Ska bli intressant att se vad den ger. Är ett helt nytt upplägg som jag inte testat förut. Det verkar funka bra än så länge. Pigga ben denna veckan!

Måndag. 4km på löpbandet 20:20 minuter. Lite lagom. Sedan 5 set explosiva benpressar följt av 4 set explosiva lårcurls.

Tisdag. Rygg 9 set Bröst 9 set. Lätta vikter.

Onsdag. Armar. Triceps 9 set Biceps 7 set. Lätta vikter.

Torsdag. Backträning Hammarbybacken. 1 hela vägen upp på max. Totalt utmattad. Sedan lite småbackar i området för att orka köra Hammarbybacken 2ggr till. När jag körde max testade jag tid och jämförde med tävlingen som körde där nyligen. Blev positivt överaskad av tiden jag fick till.

Fredag. VILA och ett par bira efter jobbet.

Lördag. 12 mil på racern. Cyklade ut till Farsta och körde med Fredrikshof. Det var trevligt, superfint väder och man kunde sprätta till lite på fartsträckorna. Knappt 10 mil blev det med den gruppen. Sedan ett par mil transport. Perfekt.

Söndag. Förmiddagstur MTB i Ursvik. Alltså far åt skogen så roligt detta är. Hade varit roligare om man slapp köra ensam. Blev nästan 3 mil inklusive transport och 1,3 mil i skogen. Jag spårar ur alltför ofta i Ursvik...skulle behöva kartläsare...haha!
På kvällen blev det att dra till gym och träna axlar, hade glömt träna dom i veckan som gått ;-)

 

Dieten känns kanon. Är en diet som lite vänder uppochner på allt man lärt sig om kost. Sedan man var liten har man ju hört hur viktig frukosten är. Jag äter inte nu frukost och mår kanon, får se hur länge det håller!

TV-spelshjul... ///Marco

Ute och kört ett pass med Fredrikshof i Farsta. Vilket fantastiskt väder! 12 mil fick jag ihop med lite rull genom city. Alltid lika intressant att cykla i stan...

Kom på att mina hjul är ett par tv-spelshjul. Grymt nöjd med dom iaf. Byggda av Dr Spoke på Norvelo.

IMG 4489

RSS 2.0