Litet filmklipp! ///Marco

Lilla kameran på styret fångade upp när vi körde lite lagtempo igår. Skakar mycket i början men blir bättre i takt med jämnare underlag. Vet inte hur fort det gick! Räckte till för att man skulle bli trött iaf...=)


Skitgubbe! ///Marco

Mitt första pass med grupp för i år. Var riktigt roligt. Brände mig totalt på en av 4 minuters intervallerna vi körde. Jag tog första 4 minuts intervallen och sedan när nästa man gick upp och drog så kom jag aldrig in på rulle igen, försökte i nästan 3 minuter men låg hela tiden några meter efter så fick ge upp....sånt ger mig blodad tand...ska inte hända igen.... Annars gick det ok tycker jag! Bra tryck i benen har jag men konditionen är det mindre tryck i...

När jag kom hem så ställde jag mig nere i källaren och blåste av både cykel och mig själv med vattenslangen. En granne kom förbi och sa "Vad du ser ut!!". Jag svarade att det iaf var kul...

IMG 2742

Håller på och fixar ett klipp på lagtempo som vi körde på 4 man. Blir väl ok på youtube tills i morgon...

Då min fru kom hem tidigt så hann jag med en rejäl runda i det fina vädret... ///Mats

Solen sken, det var varmaste dagen hittills i år, runt 18 grader och bara lite lagom vind sådär 4m/s... Bestämde mig för att köra med Hovet ute på Ekerö. Blev totalt ca 11mil... skriver inget mer utan låter bilderna tala för sig själva...






Östgötaloppet - tävlingsdebut ///Mats

Ja förra helgen genomfördes alltså tävlingsdebuten, kände mig pigg och fräsch i benen innan start och kände mig enormt laddad och taggad. Detta skulle bli kul. Värmde upp med att kika lite på Seniorerna och förstod då att det var ett utslagsgivande lopp. Det var väldigt splittrat i det loppet och månda mindra grupper som skapats.

Min plan för loppet var enkel. Lägga mig runt 10-15:e plats och hålla koll på om något händer. Ta så lite vind som möjligt och inte gå med i några ryck. Men när starten gick så kom tävlingsmänniskan fram och då benen var rejätlt pigga och starka var det svårt att hålla igen. Fick anstränga mig för att inte gå upp än högre. Gick med i några utbrytningsförsök och hämtade in en utbrytning, sen i kantvinden blev det luckor som behövde täppas till och även det gick bra!

Men tyvärr så började mina luftrör att strula efter 2 mil och då fanns det inget att göra vid nästa ryck. Blev tvungen att släppa och det tog ett litet tag innan vi var en grupp på 3-4 som kunde samarbeta. Ut på sista varvet fick jag dessutom kedjehopp och jag körde de sista 6km själv.

Så här i efterhand var det både en positiv känsla och en negativ. Negativt att andningen inte fungerade och att jag fick släppa klungan redan efter 2mil. Men positivt att benen va så pigga, plus att benen inte var speciellt trötta efter loppet. Så benen verkar det inte va något fel på... Men luftrören pep och tjöt sen hela kvällen.

Nöjd med att jag inte bröt, utan tog mig i mål, tror det var runt en 32:a plats av närmre 40 startande.

Det positiva nu en vecka efter åt är att jag körde 12mil idag med ett gäng Hovare som ska köra vättern under 7h och hängde med bra och tog förningar. Nu gav väl de kanske inte allt, men andningen fungerade kanon! Äntligen kanske jag kan slippa begränsas av en sån skitsak.

Nu blir det cykel på TV. :-)


Förkylningsrull med kollegor! ///marco

Idag blev det ett väldigt lugnt pass med några kollegor som ska köra Vättern. 6 mil blev det. Jag skippar Vätternrundan då jag inte känner nått sug alls för att köra det. Är iaf roligt att det finns fler på jobbet som cyklar.Vättern får vänta x antal år, är inte sugen på nått sånt långt lopp än på några år....om någonsin. Får duga med några motionslopp. Sedan försöka hinna med lite mer tävlingar. Det var jobbigt men roligt, lite bättre till ska man väl kunna komma också! ;-)

Känns som att det bara är jag som skriver här i bloggen, vill hålla den i liv. Mats har ett sånt där riktigt liv också, det har inte jag. Jag är bara nästan vuxen...

Nått jag slarvar med efter jag cyklat är stretching. Är stel som en gubbos i rumpa och baksida lår, och även i höftböjarna. Blir väl så när man sitter ner så mycket som man gör.

Skämde ut mig lite i vasaparken idag efter rundan!


http://tourdegubbos.blogg.se/

http://www.ipernity.com/doc/133669/album/184997/show

I morgon får det nog bli en runda till, bäst att passa på när vädret är såhär gött!

Nu blir det mat sedan fika med några polare, kanske tom en film... Var snack om att gå ut och ta en öl men det blev inte så. Är faktiskt glad för det, att gå ut i sthlm och ta en öl = att gå ut och ställa sig på ett trångt högljutt ställe där man knappt kan komma fram till baren!!


Vila Vila Vila! ///marco

Drog på mig en fin förkylning. Har gjort av med x antal muggrullar nu. Vädret idag har ju iof varit perfekt ligga hemma och testa nya soffan vädret. Var ju dessutom cykeltävling på tv:n. Cadel Evans är inte så dålig han!

Iaf. Har funderat lite på hur högt man ska satsa på att kunna hamna i resultatlistorna!? C:a 2 minuter efter segraren verkar inte va imponerande iaf. Inte enligt kollegorna. Dom tyckte väl typ att man bara hade tagit sig i mål.

Blir att vila upp sig och tänka på saken!

IMG 2650

H-Sport Östgötaloppet filmklipp från styret! ///marco

Filmade lite av loppet. Har inte kört i grupp i år så vinkeln på kameran har inte hunnits testats och det blev väldigt mycket röv och vader! Blev lite konstigt med musiken också men det har youtube skött.


Blåsigt Östgötalopp H-Sport. Nöjd ///marco

Är nöjd med hur jag klarade min första tävling. Hade kapacitet att ha kunnat hänga med den lite större gruppen som kom in lite innan mig men var som nybörjare rädd att "spränga" mig och inte ens komma i mål. Hamnade i en grupp om 4 man som låg och trampade den sista milen, gjorde ett ryck från dom när det återstod 2-3km och på den biten passerade jag en annan cyklist som nog låg en c.a 20 sekunder före mig innan jag drog ifrån min lilla grupp.

Det var mitt första lopp på cykel någonsin och jag lärde mig en hel del. Det gäller att ta en bra position i gruppen och då helst när det var så pass blåsigt som det var. Hamnade lite efter ibland och att jobba ikapp kostade otroligt mycket enerig/kraft. Bättre att verkligen ligga på in i kurvor osv och se till att hamna i suget och inte hamna dom där förtretliga 10 meterna efter hela tiden. Var glad över att jag hittade lite av min gamla tävlingsgnista, det var den som gjorde att jag överhuvudtaget tog mig runt. Höll precis över 36km/h i snitt (01:27:55, 20:e plats) och det får jag va nöjd med, det gick riktigt ryckigt emellanåt men det var bara roligt att få pressa sig för att hänga med. Tror jag var c:a 2 minuter efter vinnaren! Det var ganska mycket vind denna dagen på östgötaslätten...

Det fanns några cyklister som var några snäpp vassare som ryckte ifrån oss andra när det återstod kanske 1,5 mil. Nu är det nog dags för mit att försöka börja träna med tävlingsgruppen hos Fredrikshof och inte bara köra själv på Ekerö/Lovön. Ska bli roligt och se om man kan utvecklas lite, benen hade jag mycket kraft kvar i på slutet, det var konditionen som svek. Min lilla förkylning jag har kände jag inte av så mycket, försökte koppla bort att snoret bara sprutade... ;-) Känner mig lite rosslig idag men det går nog över snabbt!

En bild från dagen innan då jag körde drygt 2 mil i Vimmerby.


Packad och klar! ///marco

Lämnar Stockholm redan i morgon. Drar ner med Mats och hans lilla Saga, tourdegubbos enda fan! ;-) Både han och jag är ju från trakterna där loppet ska gå, iaf Mats. Är ju över 10 mil från min hemby och linköping. Ska iaf ner till föräldrarna i Vimmerby och kolla läget lite, blev lämpligt nu när man ändå åker neråt.

Det blev ganska mycket att packa tillslut. Tyvärr så ser ju vädret ut att bli mindre roligt på söndag. Sedan så har jag inte optimala kläder för regn/kyla. Skulle nog köpt Fredrikshofs jacka trots allt, fast den känns inte helt skön tycker jag. Det får bli som det blir...

IMG 2519

Loppet är ju bara 53km för oss gubbar så det ska väl gå att bita ihop dundra på och se till att hjulen rullar på så fort det bara går!


Magisk våg, eller svårt att gå ner i vikt. //Mats

Jag har ett mål i år och det är att nå en vikt som är bra för cykel. Efter att styrketränat i 20 år samt att jag är väldigt glad i mat så väger jag aningen för mycket. Nu när jag börjat cykla har vikten gått sakta nedåt, men inte riktigt i den takt som jag velat. Cyklingen förbränner en massa kalorier, men då jag alltid är hungrig och gärna kompenserar upp förbränningen med lite extra mat händer det inte så värst mycket. Dessutom är jag ju gubbe och det förenklar inte saken.

Just nu vill jag att vågen ska visa på under 90kg, mest för att det är en viktig milstolpe på väg mot målet, samt att det är psykologist att se en 8:a först istället för en 9:a som envist stått där de senaste åren.

2008 när jag började cykla vägde jag mellan 98-100kg, gick då ner under året till 95, sen under 2009 gick jag ner till 92.. Det märks direkt på cyklingen när 1kg försvinner. Så i år har målet varit att komma ner till åtminstone 87kg och kanske än mindre än så.

Det blev tyvärr en hel del mat i vintras, så efter julhelgen pekade vågen på över 95... inte bra. Så det blev till att skärpa till kosten och jag lyckades gå ner till 92 innan familjen åkte till USA.. där gick jag upp något men efter att vi kommit hem har jag ia tagit mig ner till 90kg.

Senaste 1-2 veckorna har vågen ganska elakt varje morgon visat mig siffror som 90,5..... 90,2..... 90,3.... osv... tills nu i morse, då visade den fan 90,0... och inte hjälpte det att pissa lite till.. fortfarande 90,0. Så frågan är om vågen är magisk, eller om den bara jävlas med mig.... Det går ju att väga mindre än så på den då min fru väger 49kg....

Bättre lycka imorgon eller på fredag kanske, för jag har sagt till mig själv att jag ska under 90kg innan första tävlingen... :-)

Gårdagens träning borde iaf motivera mig, blev avhängd i en uppförsbacke, men inga problem att hänga med på de släta partierna utan hade ganska mycket kraft då...

I slutet av årets säsong vore det grymt att se nedanstående siffror på MIN våg.


Såhär kan det se ut! ///marco

När en gubbe kör lite korta intervaller i motvind och motlut. Ser ut som en vaggande anka som ätit alldeles för mycket köttbullar! =) Lite panikträningspass idag inför söndagen! Nu tror jag det blir vila fram till helgen!

Sammanlagt blev det 5,5 mil och av dom var 3 mil i någon form av intervaller/återhämtning. Resterande skönt rull i skinande sol!

Datum och tid på klippet är ganska oaktuellt!


Så lite träning! ///marco

Fast ser ändå fram mot loppet på söndag. Ska bli kul hur det än går. Är även lite förkyld men det släpper nog!

Denna veckans träning har väl inte blivit så bra. Har varit i London en vecka och det blev bara en massa promenader, kom hem i fredags och hann iaf med två rundor i helgen. Idag, söndag, blev det en runda med finracern och det kändes annorlunda. Hade helt ny sadel också och den kändes helt ok. Tyvärr så verkar den svår att få fast ordentligt då den åkte bakåt under tiden jag cyklade. Har skruvat fast den så hårt det går nu och hoppas att den stannar där.

Lördag: Lite drygt 5 mil i dryga 27 i snitt och en snittpuls på runt 155.

Söndag: C:a 6,5 mil. Höll koll på hastigheten i 5 mil och det blev drygt 30 i snitt och en snittpuls på 145.

Får se om man hinner med nått pass i veckan också efter jobbet, känns som ett måste. Fast det får bli lite lugnare rundor och träna på kadens/rundtramp.

Veckans träning //Mats

Äntligen har jag kommit igång rejält med träningen. Lite redogörelse för senaste veckans träningspass.

Ons 31/3: 4mil lugn runda ut till Sigtuna för att kika på SMACK. Fick sällskap hem av en som tävlat, blev lite segt att hänga med då jag hade crossen med rejäla däck på.

Fre 2/4: Mellangrupp med gänget från Täby, ca 85km med ett snitt på 28km/h, skönt att komma igång med utomhuscyklingen ordentligt, första riktiga rundan med finracer.

Lö 3/4: Kortare tempotest, körde en 4,5km sträcka 2ggr med ett snitt på ca 35. Inte så jobbigt, men hade svårt att jobba upp hastigheten högre, hade helt enkelt inte farten i kroppen. Med lite rull blev det 4mil.

Sö 4/4: Tor och retur till Uppsala med 10 andra Hovare. Riktigt grymma killar där alla tävlar och/eller ska köra vättern på sub-7. Lagom tempo med ca 30,5km/h första 6 milen, sedan efter pausen i Uppsala var det som att släppa ut kossorna på grönbetet på våren. Alla va rejält taggade och vi gav oss iväg i 50knyck med lätt medvind. Efter 3mil fick jag sluta ta förningar. Snittet landade på 38,5 på 6mil. Jag är riktigt nöjd med att hänga med och speciellt i uppförsbackar gick det nu bra att ligga på rulle, något jag hade mycket problem med förra året. Totalt nästan 14mil cykel inklusive rull till och ifrån träningen.

Må 5/4: Nu snöade det igen, vilken kontrast mot dagen innan, så det fick bli intervaller på gymet istället, samt core. La mig på 250W i intervallerna då benen va rejält stumma sen dagen innan.

On 7/4: Förmiddagen ett nytt intervallpass på gymet, 4*4 med 300W i intervallerna, rätt skönt pass. På kvällen gav jag mig ut på 4mil lugnt tramp.

To 8/4: Styrketräning, rygg och mage, plus 20 min trampande.

Planen nu är att imorgon köra intervaller på egen hand, typ 4st 8 minuters intervaller och sen på söndag köra snabbgrupp från Täby, som jag förstått det blir det ca 10mil. Innan Östgötaloppet blir det kanske 2 pass till innan jag vilar i ett par dagar. Känns som om formen börjar närma sig en aning.

En bild som en cykelkompis tog från passet i söndags.. många cervelos blev det :-)


Uppladdning inför Östgötaloppet! ///marco

Ja nu är man tom anmäld till loppet i Linköping. Uppladdningen kommer bli mindre bra (eller kanske optimal vad vet jag), ska till London i en vecka nu och där blir det ju inte mycket cykel. Hoppas på fint väder och mycket promenader istället(ser ut att bli riktigt regnigt om man kollar på yr.no). När jag kommer hem så har jag en vecka på mig att ta ut finracern på minst en runda innan loppet körs. Det positiva med det här är att jag verkligen inser att det kommer bli tufft och att jag inte ska förvänta mig några underverk. Har jag iaf nått att skylla på. Vi får hoppas att någon av oss från Tour de gubbos kommer i mål iaf ;-)

http://fattirebiketours.com/london/tours/royal-london-bike. Funderar iof på att ta en sightseeingtur i London på cykel. En guide tar en runt i London, man cyklar i en grupp på någon form av cruisingcykel. "If you break a sweat you are doing something wrong!" Är mottot...blir nog ett bra pass att öka på mjölksyretåligheten med =)



Ser fram mot loppet även om det blir en sista plats...huvudsaken är att man provar på och ser hur tufft det är. Förhoppningsvis så är det roligt och nått man vill göra fler gånger...

Nu blir det fish and chips i en vecka!


Prisa gudarna! ///marco

Att utesäsongen är igång. För nu kommer Eurovision-Cycling på SATS. Jag trodde det var ett aprilskämt när jag såg bilden som visades när jag klickade på länken! http://www.sats.com/se/start/Nyheter/EurovisionCycling/

Tabataintervaller i säg 60 minuter är inte ett dugg plågsamma jämfört med dessa svettiga pass! Kollar man på bilden undrar man nästa om cykeln saknar sadel!




RSS 2.0