Ofrivillig vila. Semla.

Ja det har blivit en vecka totalt utan träning för min del, vecka 7 körde jag ganska så hårda spinningpass men det resulterade i att jag vilade vecka 8. Är lite "förkyld", inte så att näsan rinner utan mer huvudet som känns tungt och kroppen blir lätt väldigt varm, tänkte att då var det lika bra att vila. Inte kännt mig helt 100 senaste veckorna.

Har faktiskt inte riktigt bestämt mig än om det blir träning denna vecka eller inte. Tror det blir träning men väldigt lugnt. När man är sjuk och tycker synd om sig själv så blir det ju lätt att man äter lite onyttigare än vanligt. Fast det tycker jag att man är värd!

Fick hem medlemskortet för år 2010 i fredags, nu känns det som att cykelpremiärturen närmar sig för min del!




Marco vecka 6 - 2010

Ska inte klaga på denna veckans träning. Har gått riktigt bra trots att jag inte känner mig helt frisk, bara lite snuvig inget värre än så. Kommer träna veckan som kommer också men ta det lite lugnare. Kanske ta någon extra vilodag. Hade faktiskt tänkt ta en kort runda ute i helgen men så kom det mer snö...är ju iof ingen brådska för säsongen är lång och träningen inomhus tror jag är tillräckligt effektiv för mina uppsatta mål.

Måndag: Intervaller på spinningcykel 35 minuter. Några set frontböj
Tisdag: Bröst och lite axlar
Onsdag: Spinning 75 minuter
Torsdag: Armar
Fredag: Spinning 55 minuter
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Tog en extra vilodag i helgen. Var meningen att jag skulle träna idag men lite huvudvärk och en seg kropp gjorde att det fick bli vila. Blev en pizza med Mats idag och den får vi hoppas ger energi till ett tillfrisknande och krafter för en bra träningsvecka ;-)


Materialet spelar roll...

Jag är inte en 100%-ig materialist men en sak är säker och det är att materialet spelar roll. Idag på spinningpasset hamnade jag på en cykel som betedde sig nått enormt jobbigt, hade jag varit ute och cyklat och fått liknande problem på en riktigt cykel hade jag ringt taxi.

Ibland kan man ju få en lite kass cykel, idag fick jag en cykel som bestämde sig för att öka motståndet automatisk och när man sänkte så minskade den motståndet helt av sig självt. Ställde mig upp på en ganska lagom tung "växel" och efter säg 20 sekunder så var det så tungt att jag inte kunde få runt pedalerna även om jag ställde mig och verkligen la hela min tyngd på pedalerna, sedan när jag sänkte pyttelite så försvann allt motstånd direkt. Blev rena styrketräningspasset....behövde jag kanske iof ;-)

Känner någon igen sig...är det ett vanligt fel...jag har inte upplevt det förut...

Spinning spinning spinning...snart får det tamejf-n bli varmare så att man kan cykla på riktig cykel....


Marco Vecka 5 - 2010

Veckans träning har fungerat bra. Lite snuvig är man men det är ju "alla" såhär års. Motiveringen är väl inte på topp. Känns som att vintern aldrig kommer att ta slut och att köra spinning är enligt mig sjukt jobbigt. Det är cykla som är kul, spinning är inte min grej!

Veckans träningspass!

Måndag: Rygg Axlar
Tisdag: Vila
Onsdag: Spinning 55 minuter. Några set ben också. Frontböj.
Torsdag: Bröst Armar
Fredag: Spinning 55 minuter.
Lördag: Vila
Söndag: Rygg Axlar

Är lite förvånad över att jag ligger kvar runt 83kg, trodde att jag skulle tappa mer vikt än jag gjort. Planen är ju att ligga runt 80kg när det cyklas som mest och hårdast. Ska bli så skönt att ge sig ut och pumpa rejält på vägarna i vår/sommar.

Lite kul att surfa runt på nätet och kolla in olika cykelteam. Hittade det här teamet som jag tyckte hade riktigt coola kläder som gick att köpa, Rock Racing Team. Dom här gröna kanske är lite väl extrema. Det tråkiga var när jag hittade lite text om dom som Roberto Vacchi skrivit i sin blogg. Hade gärna haft en sån tröja för jag tycker den är snygg men vet inte riktigt om det är ett team man ska stödja...jag är ganska liberal av mig men skulle kännas fel på nått sätt med tanke på hur många kämpar för att få sporten helt ren! Iof så tycker jag personligen att Vacchi kan gå på lite väl hårt ibland.

Coolt ser det ju ut iaf!



Det där är visst gamla outfiten...


Mats - Veckans träning

Vad skriver man när veckans träning varit halvkass pga en förkylning som inte vill ge med sig, det stör något så fruktansvärt när hjärnan är otroligt sugen på att träna hårt, men kroppen säger ifrån. Det har dock blivit ett spinningpass och några styrkepass. Spinningpasset visade tydligt på att jag är förkyld. Riktigt svårt att jobba upp pulsen.

Så även denna veckan blev en mellanvecka. Planen är dock att ge mig ut imorgon förmiddag på en 2h cykelrunda i lagom fart. Kommer inte gå fort men hastigheten har mindre betydelse i nuläget.

Längtar just nu något fruktansvärt till barmark, sopade vägar, solsken och total utmattning efter 4h i sadeln. Då cykling är som bäst.

Tills dess får jag inhämta lite inspiration genom internet.

Så här känns det iaf att vara ute och cykla just nu.


Astana Specialized - Marco

Eftersom att jag själv cyklar på en Specialized så håller jag lite koll på hur Astana´s nya cykel kommer se ut. Treken dom hade förut var ju inte direkt vacker. Specialized tycker jag har lyckats lite bättre men kommer ju inte bli någon av dom snyggare cyklarna på touren...


Bild från www.specialized.com

Var precis förbi på Norvelo och köpte mig ett par långa Endura Thermolite byxor. Bra pris på dom var det. Köpte ett par som inte är så jättevarma så att jag inte ger mig ut på för kalla turer. Dom hade några som hette Stealth och dom kändes som att det gick att cykla i -20 grader med och det är inte mitt mål...

Iaf, nu är långbyxor inköpta så snart kanske det blir en kort premiärtur! Vore ju kul att komma igång men tror nog att det inte bli förrän i mars!?  


Varför gör man det här? - Marco

Precis hemkommen från ett spinningpass. Ibland när jag sitter där i en sal utan syre och med någon riktig skitlåt dunkandes bland folk som inte alls cyklar på riktigt! Det kan få mig att börja fundera. Vad gör jag här egentligen, varför sitter jag har och svettas och har så ont i benen att jag knappt orkar trampa och så dåligt med syre så att jag nästan trillar av cykeln? Finns många svar på den frågan men ett svar är enklast. Det krävs lite galenskap för att bli cyklist. Snacka om självplågeri. Dom andra i salen plågas säkert dom också men jag tror faktiskt inte att dom har samma motstånd i pedalerna som en annan har. Jag kan ha fel....

Belöningen för mig är att få komma ut att cykla, det är där cyklandet är som bäst. Det finns galningar som redan cyklar ute eller har gjort det hela vintern. Dom är enligt mig helt galna! Inget negativt i det att dom är lite crazy, är mer att jag tycker att det är kul att hela tiden veta att det finns såna som drar det hela till en annan nivå. Har lite ondare i benen än mig. Jag är vek jag kan mer...jag måste lära mig att pressa mig hårdare!!

Belöningen är som sagt att komma ut och att känna att man med lätthet kan hänga med klungan, kanske tom kunna hänga med på några ryck eller tom ta ett ryck själv...(även om det bara skulle ske på ett träningspass så är det värt smärtan på dom tråkiga spinningpassen).

Gubbar som ger gärnet är coolt. Dom äldre på träningarna med cykelklubben är mina idoler...

Nu har jag lyckats få i mig en näringsrik drink. Måste trycka i mig sånt efter träningen...orkar inte äta...men nu börjar hungern komma...


RSS 2.0