Dåligt med träning! ///Marco

Veckan som gick och nuvarande kommer det bli lite si och så med träningen. Förra veckan var det firmafest och det innebar att ena passet gick åt skogen och att söndagens pass gick lite tungt. Den här veckan blir det dåligt med träning pga jag har beredskap och det innebär att jag måste kunna inställa mig på jobbet inom 1h att telefonen ringer. Så inte några längre rundor alltså! Får se om jag iaf kan köra lite intervaller här i närheten! FRA varvet kanske är en lösning, dock en tråkig sådan!

Nu har jag för första gången bytt kassett på en cykel. Jag hoppas att det gick bra, verkar ok iaf. Det var verkligen ett enkelt handgrepp som behövdes. Sedan får vi se om det håller. Tyvärr så tyckte jag även att vajern till framväxeln var lite slak så gav mig på att spänna den och det innebar att jag fick ställa in framväxeln på nytt och det var lite knepigare än att byta kassett. Måste lära mig att fixa mer med cykeln, kan ju inte vara så svårt plus att det är bra att kunna fixa själv när det kanske inte finns tid hos cykelverkstad just när man behöver hjälp. Cykeln är i behov av fler nya delar, bromsklossarna är helt slut och jag bör få hem nya i veckan. Sedan tycker jag att mitt bakhjul är lite skevt...sånt fixar jag inte själv! ;-)

Kommer redovisa mina pass med länk hädanefter. Tycker själv att det är kul att se vad andras och min egen gps:s registrerar.

25:e Maj http://connect.garmin.com/activity/34546571
30:e Maj http://connect.garmin.com/activity/35042156

Mats har kört ett lopp/tävling under tiden det inte har uppdaterats i bloggen. Han dundrade på i sanna de Gubbos takter. Bra jobbat! =)

Är lite nöjd över mitt mekande. Får se om kassetten sitter kvar i full fart också! ;-)

MG 0730


Bra ben tjockt pannben! Roslagsvåren! ///Marco

Var inte så sugen på att köra när jag såg vad det skulle bli för väder. Mats och jag försökte vända på det till nått bra...att vädret skulle bli bättre än vad väderförutsikterna sa. Vi övertalade varandra att det blir nog helt ok väder. Vi hade riktigt fel. Det regnade nästan hela tiden och det var inte duggregn utan rejält. Sista milen var det även hagel som piskade i ansiktet och smattrade på hjälmen! Mats efteranmälde sig tom, han har bra pannben!

Rundan började i ett rejält tempo då Conti Test Team körde på rejält. Det såg lite ansträngt ut och det verkade inte som att alla orkade hålla tempot som sattes upp. Gick iaf fort och det var roligt för oss andra. Som vanligt gick första milen segt och jag blev även påcyklad av någon som antingen inte hade koll på att vi saktade in för att det var en bit av vägen som saknade asfalt eller så var det så att han inte tänkte på att bromsar tar sämre i väta. Iaf så brakade hans däck in i min vänstervad och det kändes ganska rejält. Fast han gick i backen och fick även någon/några andra med sig. Körde vidare då jag ansåg att det var hans fel helt och hållet. Trist i vilket fall som helst och jag fick ett fint sår på benet!

Det rusade på i några mil till men sen så la sig någon i Conti Teamet i en korsning och gick i backen, en föll och den andra åkte in i han som la sig. Vi saktade ner lite och tänkte om man kanske skulle vänta på dom men alla andra cyklade på så då gjorde jag det med. Det gick ganska så sakta där ett tag och man blev riktigt riktigt kall. (undrar om det var då en snubbe stack iväg som vi missade ända tills att man var i mål och insåg att någon annan varit före, haha). Så kall om fingarna att det var svårt att växla och jag kunde inte ens sätta vattenflaskan i flaskstället utan tappade en av mina flaskor. Klantigt (farligt för andra) men händerna var helt genomfrusna. Det började gå undan igen när man hamnade på småvägarna med tjälskott och det var nästan så att man inte kunde hålla i styret ibland, både kallt och rejäla bulor i vägen som skakade till cykeln rejält. Klarade iaf den biten helt ok.

Sedan kom vi ut på bättre vägar och då började jag cykla mer aktivt och var bland annat med och hämtade in en utbrytning. Var ganska rolig cykling där ett tag där vi gick runt en 6-7 pers och jagade in dom framför. Sånt gillar jag, nybörjare som jag är, gick inte så fort men det drogs iaf upp ett lagom tempo. När vi väl kom ifatt dom så lugnade det ner sig lite igen. Det jag inte visste då var att ännu en var framför oss. Är det verkligen så svårt att se vad som händer i ett lopp. Missade det ju även på Carrera loppet... Haha! Jag sover nog vid styret.

Iaf så blev målet att hänga med första klungan i mål och jag var pigg på slutet så det kändes bra, fixade det utan problem. Drog upp tempot lite i allén innan den galna vänsterkurvan kom, där la jag i princip av att jaga. Mats ropade åt mig att inte spurta och det var bra det, tror inte jag hade gjort det ändå med tanke på hur tight loppet är på slutet.

Var ett roligt lopp som blev väldigt tufft pga vädret. Pannben! http://connect.garmin.com/activity/34242340

Bild tagen från happymtb.org


Roslagsvåren 2010.. Regn, regn, regn och på det lite hagel.. /Mats

Jag efteranmälde mig till ett lopp som enligt prognos skulle gå i regn, man undrar ju hur knäpp man är som efteranmäler sig frivilligt till att köra drygt 14 mil i regn.. Ja det är väl mig i ett nötslak, ville inte skippa ytterligare ett lopp under våren då jag struntade i Gran Fondot pga mina dåliga ben.

Det var många till start, över 400 startande på långa banan plus ett helt gäng som körde kortare varianter.

Mitt mål för dagen var att hänga med första klungan så länge det bara gick. I höstas fick jag släppa med kramp efter ca 10mil och det var en tung resa hem in i mål den gången. Så jag vill gärna hänga med hela vägen.

Conti Test Team hade bestämt innan att de skulle köra en belgisk kedja med snitt 40km/h. Jag trodde redan innan start att det skulle bli svårt för dem pga andra som också vill köra snabbt, men det var tyvärr inte den anledning till varför det sprack helt för dom, mer om det snart.

CTT drog igång i ett ganska högt tempo, men ett bra tempo för det blev ganska utdraget och med tanke på hur vingliga vissa var i klungan var det tur att det var 2 led oftast och ibland nere i 1. Pga många vinglande cyklister som verkade ha lite erfarenhet av att cykla i klunga jobbade jag mig rätt snabbt uppåt i klungan och satte mig strax bakom CTT. Fanns ingen direkt anledning till att gå in i deras kedja, som bitvis fungerade riktigt dåligt, där har de en hel del att jobba på. Som vanligt blir det en hel del stress i klungan och det blev någon vurpa inledningsvis. Marco skriver nog något om det då han blev påkörd.

Efter 6 mil så vurpade en av CTT's cyklister på egen hand och en annan CTT körde in i honom. Det blev lite stillestånd i klungan och någon skrek att vi skulle vänta.. antar att det bara gällde CTT för resten av klungan dånade vidare + någon enstaka CTT cyklist... Efter att CTT tagit stora delar av jobbet inledningsvis blev det lite låg fart ett tag ochn då var det visst en cyklist från Älta som gled ifrån oss andra, verkade dock inte vara någon i klungan som märkte det.. det visade sig för mig när vi kom i mål och resultatet visade en kille som var 2 minuter före huvudklungan, snacka om att bli förvånad då jag trodde att vi i klungan var först i mål.

Nu blev det mer varierat tempo, allt ifrån 30 till en bit över 40. När vi kom in på den slingrande vägen efter Riala gick det på ett led och jag trodde att jag låg i mitten av klungan. Vid en passage kikade jag lite bakåt för att se hur det såg ut och upptäckte att jag låg sist... Det måste gått rätt tufft ändå för alla andra hade släppt, vilket innebar att vi var ca 20 man kvar i klungan.

På tal om vädret... det hade nu efter dryga 10 mil regnat konstant, det var blött och kallt och jag funderade flera gånger på om jag skulle bryta, det va inte så kul just då.. men konstaterade att bryta.. det går ju inte jag måste ju ändå cykla till bilen, lika bra att göra det fort och i den grupp jag redan satt i.. gick ju ändå rätt lätt att åka i edn gruppen. Det slutade ändå att regna en kort stund och vi såg solen.. Ja, vi skulle få åka i mål torra.. men glädjen var kortvarig för strax efter började det hagla, och det rejält, studsade hagel på asfalten och det gjorde ont i ansiktet...

Vid en längre backe in mot Vallentuna fick jag till slut kramp i baksida lår, precis som vanligt, får det alltid vid längre lopp, men nu kom det iaf senare och inte lika illa som tidigare. Tappade ändå ca 40 meter på tätklungan i backen men bestämde mig ändå för att köra så hårt jag bara kan. Väl efter toppen kunde jag släppa lite mer på kraften men ändå få upp farten rejält och efter 2km var jag ikapp igen. Sen gick det i ett rätt behagligt tempo in hela vägen mot mål förutom en liten fartökning då jag sa till Marco att göra ett Cancellararyck, men alla hade krafter kvar och han kunde inte fullfölja det rycket.

Några spurtade in mot mål, lite onödigt om ni frågar mig, då avslutningen inte inbjuder till en spurt med smala cykelvägar och tvära kurvor.

Jag rullade in på 10:e plats, vilket jag är otroligt nöjd med. Snitt på ca 38km/h och en snittpuls på 81%.

Pizzan efteråt och duschen när jag kom hem kanske ändå var det bästa :-)







Första två bilderna kommer från forumet Happymtb, och den sista har Oskar Ekman tagit direkt när vi rullat i mål.

Uppsmiskad av subbor! ///Marco

Idag fick jag köra intervaller med 3 cyklister som är bättre än mig och jäklar vad det var tufft. 2 av dom vet jag är med i sub7 gruppen. Fick släppa på ett par av intervallerna. För mig är det lite långa intervaller. Har inte riktigt erfarenhet eller kunskap om hur man ska ligga när man dundrar på och hur hårt man själv ska ligga på och på det inte lika vältränad som dom andra. Blir lite att jag kör mig själv i väggen! =) Fick bra tips iaf och det behöver jag.

Fick ny maxpuls också. Det är bra för då vet jag att jag pressar mig och kanske om jag har tur blir bättre på att cykla och även får bättre kondition. (tittade inte på pulsmätaren under passet)

Här är rundan(fråga mig inte vad mina intervallklick betyder, dom stämmer inte med passet, grafiken säger mer). http://connect.garmin.com/activity/33752707 Följer man pulskurvan så ser man ju vart intervallerna inföll. Det enda jag kan säga är att det var syra upp över örona för mig och det var gött! =)

Vackert väder idag och dagen får nu avslutas med en rejäl portion spagetti och köttfärsås! Kanske kolla lite på Tour och California också....

IMG 2879

Filmklipp Carrera Vårklassiker! ///Marco

Ett litet filmklipp från Carrera Vårklassiker. Låten lät jag youtube välja då jag inte orkar fixa någon ny, om den jag lägger på blir nekad pga rättighetsgrej. Datum och tid är väldigt fel. Inte lagt någon tid på redigering utan bara tagit några snuttar ur den timme som jag spelade in från styret. Det man kan se är ju att det gick riktigt fort emellanåt men även riktigt långsamt bitvis.



Carrera Vårklassiker! ///Marco

Sitter just nu i solen i vasaparken och skriver ett inlägg till bloggen. Så sjukt trevligt att värme och sol kommit till dessa nordliga breddgrader. Hoppas det håller i sig.

Igår avverkades ju Carrera vårklassiker ute på Ekerö. The Gubbos hade lite svårt för att bestämma sig för om vi skulle köra +40 eller +35 gruppen. Ungefärlig förutsatt snitthasithet! Vi bestämde oss för +40 och låta det bära eller brista. Målet för mig var att hänga kvar i huvudklungan så länge det gick. Jag la mig långt bak i klungan till en början men avancerade sedan framåt och låg sedan långt fram hela loppet. Försökte hela tiden ligga så tight inpå framvarande cyklist som det bara gick för att inte tappa kraft. Lärde mig att det är så man ska göra om man ska orka med rycken som kommer emellanåt, inte tveka utan sätta plattan i mattan så fort någon sätter in en stöt. Det var det jag gjorde fel på Östgötaloppet (H-Sport mitt första lopp på cykel någonsin), där lät jag dom hela tiden få några meter som jag trodde att jag kunde fixa hela vägen in till mål, det funkade ju bra tills det var drygt 1 mil kvar. Ska man va med ända in i mål så är det fullt ös som gäller och inte släppa dom där extra metrarna som blir för jobbiga att hämta in när man har x antal hårda mil i benen.

Skulle kunna skriva en rejäl historia om själva loppet men det enda som egentligen är intressant är att både Mats och jag klarade av att hålla oss kvar i huvudklungan ända in i mål. Vi var tom med längst fram i spurten som huvudklungan avslutade loppet med. Jag kom in som 2:e man och mats några fjuttiga gubbar efter. Så jag kom in på en 4:e plats totalt och är jättenöjd med det. Hade mycket krafter kvar och väntade mig något ryck i slutet på loppet som jag gärna hade hängt på! Nu blev det en spurt istället och det gick ju ok det med. Cyklister från Valhall låg i utbrytning nästan hela loppet och det kändes som att dom som låg kvar i huvudklungan körde för laget och bromsade oss andra så gott det gick. Det gick ju bra då aldrig någon riktigt lyckades komma loss och börja ta in sekunder på utbrytarna. Jag tyckte att det var roligt att loppet blev lite taktiskt för då kändes det lite mer som tävling än motionslopp och det tycker som sagt iaf jag är kul! Vi som körde i hofvetkläder hade som sagt noll tävlingsrutin och på upploppet var det nära att Rickard? och Mats råkade preja ner mig i diket...haha! Snacka om teamkörning ;-)

Nu har någon satt eld på en stinkpinne här i närhetet i parken! Kanske dags att kila hemåt. Vore skönt att ha en egen uteplats att sitta på där cigarettrök inte förekom....

I helgen blir det Roslagsvåren. Vi får se om det finns nått krut kvar i gubbarna efter urladdningen på Ekerö ;-)

Ladda med muffins verkar inte så dumt...

IMG 2863


Tour De Gubbos levererar! //Mats

I går körde alltså jag och Marco Carrera vårklassiker ute på Ekerö. Jag komer här redovisa för mitt lopp så får Marco fylla på med sina känslor och tankar. Resultatet var ändå att vi båda satt med i huvudklungan hela loppet och Maroc spurtade i mål som 2:a i klungan och 4:a totalt, själv blev jag 7:a om det nu inte va någon som smög förbi på kanterna.

Min sammanfattning av dagen:
Hade svårt att bestämma mig om jag skulle köra +40 eller +35 gruppen eftersom benen varit sega. Bestämde mig ändå att försöka med +40, skam den som ger sig. Som vanligt gick det fort inledningsvis och jag kände av senaste dagarnas sur-ben en aning, men när de blev varmare släppte den där jobbiga känslan. Relativt lätt att hänga med klungan första varvet, på andra varvet hade jag svårt vid ett par tillfällen då någon före släppte lucka och jag fick täppa till, men annars gick det bra nu också. Fick jobba lite för att ha bra position vid kantvinden.

Sista varvet gick väldigt lätt, hade kommit in i ett skönt flow, sen gick det kanske lite långsammare. Det enda som strulade var att jag halkade ner långt ner i klungan när det gick långsamt, så på de sista kilometrarna fick jag ta mycket vind och kämpa för att ta mig uppåt. Lyckades iaf komma upp till en 4:e-5:e plats i klungan mot slutet trots att det gick i 50-60 sista kilometern, men hade tyvärr ingen rygg så jag fick ödlsa en hel del energi. In på upploppet blev jag lite trängd, men låg ändå 3:a.. tryckte på men då krampade baksida lår och jag fick sitta ner och bara försöka hålla farten uppe. Tror att jag blev passerad av 2 i klungan, vilket borde ge en 7:e plats då 2 var loss sen innan.

Riktigt imponerad av de två Valhallcyklister som gick loss redan efter 15km och höll i mål. Det blev aldrig någon jakt i klungan och när farten var riktigt hög så klev det upp 2-3 andra valhallcyklister och sänkte farten. Bra laginsats där.

Hovet hade idag inte mycket till laginsats då vi som körde inte har någon tävlingsvana, de flesta som tävlar för hovet verkade befinna sig på annat håll idag.

Jag är supernöjd, detta var första gången jag satt med i en huvudklunga hela loppet, och dessutom aldrig hade några direkta svårigheter att hänga med. Tog iof inte mycket vind förutom vid några luckor och där på slutet inför spurten, men det tar jag en annan gång.

Sen är jag imponerad av Marco som tog Hovets bästa placering och klämde in sig bland alla Valhallcyklister som dominerade.

Bilder kommer senare.

// en glad och nöjd gubbe


Touren rullar på! ///Marco

Tour de gubbos rullar vidare. I morgon ska vi ge oss på motionsloppet Carrera Vårklassiker. Vi är ett par ganska så unga gubbar...grejen är väl lite den att vi helt utan någon konditionsbakgrund fick för oss att börja cykla.
Vi två har harvat runt på gym i många år och därav kanske inte våra fysiker passar för cykling! Jag börjar iof redan likna en cyklist på mina 82kg/177cm.

Ska bli roligt i morgon. Vädret som var idag får gärna hänga kvar även i morgon!


IMG 2868

Jag kommer satsa på att försöka hänga med en snabb klunga så länge det bara går. Vad jag förstått så brukar det gå undan i ganska så bra hastighet!





Mina ben ger inte med sig.. //Mats

Har tränat på i veckan. I tisdags körde jag intervaller med Hovets tävlingsgrupp (norr om stan) och valde att köra i sista gruppen och låta mina vänner ta förningarna i intervallerna för att åtminstone få känna på lite fart istället för att bara mesa runt själv i ett lugnt tempo. Benen kändes helt ok så jag tryckte på hårt i sista intervallen och tog en förning i slutet över 1-2km kring 45-50 knyck. Det kändes då riktigt bra och som om jag var på gång igen.

Sen i söndags var det dags för ett distanspass. 7 man gav sig iväg norr över mot Rimbo. Blev runt 15mil och tyvärr var mina ben sega som tusan. Så jag bestämde mig för att inte stressa dom alls, så jag skippade alla fartinslag utan rullade runt med ett snitt på 30.

Fortsätter med min självbehandling och lyckades idag övertala min fru att massera mina stumma stockar till ben. Fan så ont helt enkelt, smärta värre.

Vila fram till Söndag, sen Carrera vårklassiker ute på Ekerö, hoppas på pigga ben då. :-)


Rimbo igen... ///Marco

Idag blev det en lite längre runda. http://connect.garmin.com/activity/33140353 Det gick väldigt lugnt ibland sedan så cyklades det på ganska så bra emellanåt. Lite svårt att veta när man skulle trycka på och inte. Jag hade iaf en rolig och trevlig runda med ett gäng cyklister. Var en ganska lång fartsträcka i mitten av rundan som var riktigt jobbig, hade inte riktigt konditionen att hänga med Oskars tempo hela vägen... Fick tips om att inte kolla in pulsklockan och det kan kanske ligga nått i det men min kondition är sämre än "trycket" jag har i benen. Jag kan cykla ganska snabbt men inte så långa sträckor (än).

Rock´n roll kungen och svenska kungen på en och samma bild! Grymt med falukorv och äggmacka!

IMG 2844


Blev lite high-chaparall cykling emellanåt och missförstånd som jag såg det. En gång när jag kom upp till täten så ropade (Stefan?) att vi kört ifrån Mats och då drog jag ner lite på tempot. (Mats hade sagt innan att han skulle ta det lugnt) men jag ville kolla hur dom andra reagerade. Antar att det var detta tillfälle jag ansågs att inte gå upp och dra, förstod inte vad en kille menade först när han sa att jag inte drog gruppen, måste varit det tillfället han menade och jag upplevde ju då inte att jag låg först utan vi "väntade" lite för att se om vi skulle vänta eller inte, vi valde att inte vänta så efter några tramptag till så var farten uppe igen och jag inte först. Visst jag drog inte den biten och det kanske var fel... Alla hörde nog inte när Stefan ropade det där för det väsnas ju endel när man cyklar och sen vindbrus på det.

Kanske onödig info men det är inte lätt att höra och uppfatta allt när man cyklar i grupp!


Carrera vårklassiker!? ///Marco

Har inte bestämt mig än om jag ska köra det eller inte. Mats verkar laddad iaf och det är ju bra. Hans mix med ormsalva, linnex och voltaren verkar giftig. Jag kör med ekonomivariant i form av enbart Radital liniment. Funkar det på hästar så funkar det på mig.

Såg nu att långa loppet i Carrera racet bara är 9 mil(?) så nu blev det mer intressant. Antar att det går att efteranmäla sig. Det ska väl tom jag orka runt, har ju anmält mig till Roslagsvåren så en liten försmak om vad ett motionslopp är för nått kanske inte är så dumt. Ska dundra loss lite hårdare på torsdag och se hur benen känns. Får bestämma mig då.

Var ute på en lugn runda allena idag. Att cykla i sånt här väder är verkligen som bomull för själen. Hade kunnat dra en riktigt lång runda men det fick räcka med 8 mil i lugnt tempo.

Får se om det blir samma runda på torsdag som vanligt, då får jag se denna kyrkan igen. Enligt väderprognos så blir det nog inte under lika blå himmel...vart är ryssvärmen???

IMG 2840 Photoscape

Självbehandling av slitna ben... //Mats

Igår började jag min självbehandling av mina slitna ben. Började med att massera med ormsalva och märkte direkt att de var helt stumma, och efter ett tag kom det fram muskelknutor längs med hela framsida ben. Tror nog att jag aldrig haft så rejäla knutor tidigare. Riktigt ont gjorde det, men välbehövligt. Efter ormsalvan blir det lite Voltarenkräm mot inflammation och sen Linnex linement som är rejält värmeproducerande. Linnex kan jag varmt rekommendera eftersom man slipper hantera det med fingrarna utan stryker på det. Varning för att duscha efteråt då det kan hetta rejält, och ta bara ett lager. :-)

Ikväll blir det iaf att testa lite hur det känns.


Gubb-benen har sagt ifrån.. och att köra vilse. //Mats

Som Marco redan skrivit så hade vi planerat en 6-7 mil och backträning igår... men slutresultatet blev 14-15mil och inte så mycket backträning, framförallt för min egen del.

Kände redan när vi åkte iväg att benen var sämre än någonsin, så fort det går lite uppför så säger det stopp. Känns som att jag har noll blodcirkulation i benen.

Vi gav oss alltså iväg norrut mot Brottby genom Åkersberga.. men då ingen av oss hade åkt den vägen tidigare från det hållet så åkte vi vilse.. Bestämde oss iaf för att fortsätta vägen mot Norrtälje då det helt klart måste finnas en väg tvärs över landet in mot Vallentuna igen... milen rullade på, benen var allt annat än pigga, men upp emot 10mil i lugnt tempo borde vara bra för benen.. så gick tankarna.

När vi hade åkt förbi Vimmerby-hus stolthet (se bilderna) så stannade vi till vid en restaurang i Texas.. eller vänta nu, vi va ju på väg mot Norrtälje.. (se bilder igen). Där fick vi iaf informationen att det skulle gå en väg västerut om ca 1 mil. Det lät så mycket bättre än att vända och köra tillbaka, så vi beslutade oss för att köra dit..

Det jobbiga nu var att mina ben inte bara kändes sega, de blev helt kraftlösa. Så fort det gick uppför minsta lilla fick jag hålla max 20km/h. Problemet var också att jag blev så seg i benen att det var svårt att få hjälp av Marco. Inte helt lätt för honom att hålla mitt konstiga tempo.... när vi väl hade hittat till en skylt vi kände igen så stod där Stockholm 58km.. o vi som redan hade kört nämre 10mil...

Nu var det mest pannben.. försöka bita ihop och se den varma duschen hemma framför sig. Så fort det lutade lite emot försvann Marco som en raket.. fast han egentligen bara cyklade lugnt.. det var jag som tappade all fart.

Efter ca 5h och 30minuter var vi hemma, rullsnitt på dryga 27km/h och mina ben.. ja jag vet inte vad som är fel. Möjligtvis blev jag gubbe på riktigt och det är så här svag jag kommer att vara resten av livet.. eller så är det början på utförsbacken.

Nä så illa tror jag inte det är. Hård träning i kombination med stress och lite sömn är min egna diagnos. Har köpt liniment och masserat benen lite, ska ge dom en omgång till ikväll och förhoppningsvis är jag tillbaka till helgen då det är planerat att köra Crescendo Velo Vårklassiker ute på Ekerö...

Så här glad var jag av att se en skylt med ett namn som vi kände igen och som var i rätt riktning hemåt!



Ner 2,5kg på 15 mil... ///Marco

Ja det var tufft igår. Det var som sagt inte planerat att bli så långt och vattnet och mina snickers tog slut. När jag kom hem så vägde jag mig och jag hade gått ner 2,5kg i vikt. Skaplig vätskeförlust. Det känns i benen och kroppen idag. Tankade på med så mycket kolhydrater och vatten jag orkade igår så vikten gled upp till normalt igen.

Det känns iaf som att det får bli en extra "vilodag" för mig från gruppträning och istället köra lite egna intervaller. Sedan får det bli fullt ös på torsdag istället...fartsträckor och grejer...=)

Rundan vi körde skulle jag vilja kalla Tour of Russia (Rimbo) med tanke på hur det såg ut. Tog lite bilder under rundan och ja allt var väl inte vackert... Fiket vet jag inte vad det såg ut som, det kanske var tur att det var stängt. Om det nu inte var nedlagt...

IMG 2834

Några till bilder i bildspelet här. Huvudsaken är ju att det är glada gubbar ute på vägarna http://www.ipernity.com/doc/133669/album/187775/show

Backträning my Ass! ///Marco

The Gubbos skulle dra och köra lite backträning i Åkersberga. Ja det blev lite andra planer längs vägen. Låter kartan tala klarspråk!

20100509

Bra träning på sittställning för mig. Mats hade det värre, hans lår mår inte bra. Hoppas han är tebax i vanlig form igen. Då ska det dundras!

Blev lite allmänbildning under väge. Bilbingo har jag faktiskt varit på en gång i mitt liv...det tutades lika friskt där som det tutas på oss cyklister ute på vägarna...hahaha!

IMG 2835

Lite hårdare pass! ///Marco

Igår var jag ute och körde med hofvetgrabbarna i norrort. Jag gick med i gruppen som körde dom lite "lugnare" intervallerna och det var nog tur det. Det gick bra men jäklar vilken sug det blev i låren. Körde någon form av intervaller, lagtempo i c:a 5 mil. Det var roligt och jag kommer nog ge mig ut och träna med dom ibland, om man får...

Här är en länk till rundan vi körde i norrort. http://connect.garmin.com/activity/32226267 Lite kul att plugga in gps:en när man kommer hem för att se hur det egentligen gick. Lite förvånad över att snittpulsen inte blev högre...det var ganska bra drag i gruppen iaf då vi var 6 från början och 3 i "mål". Nästa gång kanske det är jag som inte orkar hela turen...

Nu har jag fått lite känningar för hur mycket och hårt jag som nybörjare kan träna. Har ju egentligen inte någon konditionsidrott bakom mig så 3 pass i veckan får bli det jag kör i år. Får se om det kan ökas på till nästa år eller om detta är nivån jag kommer hamna på. Målet i år är iaf att få upp konditonen, det är den som sänker prestationen mest tror jag. Bra tryck i benen har man ju fått av alla benpass man kört på gymmet, kondtionen fick man inte...

Upplägget får bli 2 hårda pass i veckan och sedan ett lite längre passivare pass på helgen, intensiteten på det passet får bli efter hur jag mår. Vissa helger blir det väl tävling eller motion och då får det väl räknas som ett lite hårdare träningspass ;-) Sedan 3 pass styrketräning på det per vecka. Ska jag köra fler pass måste jag nog skaffa tvättmaskin också, blir endel svettiga träningskläder per vecka...

Hmm...dags att byta däck eller chansa på att inget gruskorn fastnar i revan...

IMG 2781

Födelsedagsgubbe! //Marco

Fyllde år igår och fick lite pengar att köpa cykelgrejer för. Tex ett par nya cykelglasögon, tappade bort mina på Östgötaloppet. Någon var snabbt framme och norpade dom...dom kostar hela 249kr på Cyclecomponents. Den som "hittade" dom gjorde ett riktigt bra fynd ;-)

Har redan kollat in ett par jag vill ha. Fick även hem en liten kartong med cykeldelar idag. Nya lätta slangar och nya däck, kassett och lite annat smått och gott.

IMG 2778 [1600x1200]

Gillar födelsedagskortet jag fick av min mor. Även som gubbe blir man glad för små genomtänkta saker...=)

IMG 0606

I morgon kanske jag vågar mig på att köra ett pass med tävlingsgruppen. Får sova på saken...

RSS 2.0